Lördagen den 2 april 2016

Vi åkte till Sigtuna över dagen och mot kvällen åkte vi till Micke i Torsborg för en middag. Drack lite och det blev övernattning utanför.

Söndagen den 3 april 2016

Tvättade bilens tak på innan vi åkte hem igen.

Fredagen den 15 april 2016

Idag åkte vi till Älvkarleby där vi övernattade upp på höjden. Man har börjat ta betalt, 150 kr på stora planen som vi stod på förut.

Lördagen den 16 april 2016

Idag åkte vi till Skutskär och en mindre loppis. Det kom inte många dit. Vi var och åkte i Gävle, Valbo. Var ut till Furuviks brygga och där var det rätt fint. Åkte ut och åt lunch vid Gårdskärs fiskehamn. Vidare sen till Fagerviken där vi låg över . Rätt fint väder. Man har börjat bygga fiskebodar på kajen där vi brukar stå men halva fanns kvar för oss.

Söndagen den 17 april 2016.

Idag var det tänkt att vi skulle åka på loppis i Upplands Väsby men Sussi ångrade sig. Det blev en stund vid Brunnby badet innan vi åkte hem.

Torsdagen den 5 maj 2016

Avresa efter att Sussi slutat  jobbet. Åkte till Mårten och Mona först på hennes 90-årsdag.

Därefter åkte vi via Heby-Sala-Avesta – Norberg och småvägar därifrån och hamnade slutligen i Söderbärke  där vi hittade en fin plats vid badplatsen.

Fredagen den 6 maj 2016

Åkte vi från Södebärke via Ludvika till Malung. Till Sussis förtret var inte Brändans loppis öppen. Åkte runt lite i Malung och shoppade innan vi åkte till Malmens loppis och träffade kusinerna där. Parkerade vid tjärn i Idbäck där vi låg över natten. Grillade och pratade med en massa kompisar som passerade. Tog en långpromenad i omgivningarna.

Lördagen den 7 maj 2016

In till centrum en vända och sen låg vi vid Bullsjöns norra sida tills det var dags att åka till Verone. Mycket konstiga hysh hysh innan vi slutligen blev ombedda att åka till Hole bönhus där en överraskningsfest anordnats med massor av folk. Jag och min tvillingsyster fyllde 60 år i april.

Söndagen den 8 maj 2016

Låg utanför bönhuset över natten. Förbi Verone och grattade Sebbe innan vi drog. Stannade i Ludvika och grillade innan vi åkte hem.

Fredagen den 24juni 2016

Idag är det dags för avresa. Vi fick åka över Örebro eftersom Strängnäs bron var avstängd. Framme i Mjölby var det dags att avsluta dagen. Vi åkte hem till lillen som bjöd på mat och kaffe. Efter lite whiskey var det god natt.

Lördagen den 25 juni 2016

Åkte iväg från Lillen innan han ens vaknat. Efter några smårätter är vi nu i Korsar där vi åt schnitzel och en öl.

Hittills har vi kört 80 mil.

Söndagen den 26 juni 2016

Avresa tidigt från Korsör. Efter några kortare, stopp och massor med köer så svängde vi av stora vägen vid Soltau norr om Hannover. Åkte förbi ett ställe Bergen och hamnade i Celler. Vi står på en gratis grusplan. Jag är fortfarande förkyld som fan. Grillat i alla fall. Enligt,tips från FB skall Bergen Bergen ligga här. Kört ca 47 mil idag.

Måndagen den 27 juni 2016

Avresa från Celle till Hannover och sen försökte vi med lite småvägar men det var väga svängningar och stängda broar så det blev motorväg igen. Sen blev det Kassel och ner till Hanau utanför Frankfurt. Där tog vi småvägar ner till Asczffenburg och till Mosbach. Därefter ännu mindre väg delvis till Bad Rappenau. Där står vi vid en kurort över natten. 6 euro. Mat åt vi på rastställe utefter vägen. I morgon blir det nog stopp vid Bodensjön.

Tisdagen den 28 juni 2016

Från Bad Rappenau åkte vi via Stuttgart och ulm till Fredrichshafen till en ställplatser därifrån och halvvägs till Lindaau. Vi står nu vid en fin ställplatser men dyr. 21 €  Kesselbronn. Har druckit lite öl och vin och lagat mat. Sista etappen i morgon till Genua. Sussi nöjd, hon fick sola lite och mata fåglarna.

Onsdagen den 29 juni 2016

Från ställplatser vid Kesselbronn åkte vi länge på småvägar och till slut visste vi knappt vilket land vi befann oss i. Vi klarade dock många länder, Tyskland, Österrike, Schweiz,  Lichtenstein, Schweiz igen och slutligen Italien. Vi åkte på motorvägen i Chur. I Lugano åkte vi av igen för att leta upp en ställplatser i Gavirate. Det blev en lång vådlig färd på småvägar och en gps som försökte lura oss hela tiden. Ställplatser vid sjön var rätt bra..det är fint väder och väldigt varmt. Routern har jag också fått igång. Träffade ett par från Gräsö med likadan bil nästan. I morgon borde vi i alla fall ta oss till Genua.

Torsdagen den 30 juni 2016

Inga missöden under färden till Genua men där drabbades vi av ytterligare ett tunnelstopp så vi fick vända igen. På motorvägen tog vi fel passage så jag fick ingen biljett. Lite besvärligt att förklara när vi skulle betala men det gick.. Hittade sen en ställplatser i Finale Ligure.  180 € utan service. Jag badade dock i Medelhavet för första gången den här resan.  Nu har det börjat regna igen till kvällen. Natten som var hade vi åska och regn också. Smalt och trångt  är det här i Italien och ilskna Italienare som måste tuta.

Fredagen den 1 juli 2016

Drog iväg på motorvägen till Frankrike. Vid gränsen gick polisen igenom vår bil efter personer som det såg ut. Framme i Antibes tog vi in på en camping. Sussi var helt slut på trängsel och krångel i trafiken. Köpte två pizzor för 26€  Dyrt och konstiga pizzor. Skaplig camping i alla fall. 4 min promenad till havet där jag tog ett dopp. Hade glömt kylen på hela natten så vi var nästan strömlöst på morgonen. Vattenpåfyllning med vattenkanna idag.

Lördagen den 2 juli 2016

Ligger kvar i Antibes. Tog tåget,in till centrum  och handlade men allt är dyrt här. Åt gott och drack vin.

Söndagen den 3 juli 2016

Lämnade Antibes och kollade en ställplatser vi fått tips om men vi åkte vidare. Låg inte vid havet. Åkte, dit vi tänkt Pointe de Carro strax söder om Marsielle. Väldigt på ställplatser för 12 €. Låg där över natten.

Måndagen den 4 juli 2016.

 Ligger kvar. Har gått in till byn och handlat lite. Solat och ätit. Fick lov att byta plats för dom skulle göra en handikappades, där vi stod. Lite,trängre blev det. 2 svenskar dök upp. Har problem med lite ström så jag får sno från bildelen till snarkmaskinen. Får kolla i morgon vad ett kan bero på.  Funderar på att ligga kvar någon natt till. Låg kvar här i ytterligare två nätter. Blåsigt här.

Torsdagen den den 7 juli 2016

Åkte vidare söderut och efter många irrfärder hamnade vi i Sete och en ödslig ställplats vid en badstrand. Mycket oväsen av tåg som tutade hela tiden. Krångel med strömmen så det blev inte mycket sova. Snarkmaskinen stannade hela tiden

Fredagen den 8 juli 2016

Åkte vidare till Serignan där vi tog in på en fin camping. Här blir vi nog kvar i tre nätter. Inte så nära havet men det finns pool och allt vi behöver. Härifrån blir det sen A75 nordväst mot Normandie

Lördagen den 9 juli 2016

Låg kvar och badade i poolen.  Åt i rest. Ganska mycket hög musik igår.

Söndagen den 10 juli 2016

Låg och solade vid havet. Stekte kött och handlade stripps i rest.

Måndagen den 11 juli 2016

Vi åkte via Beziers upp på motorvägen A 75 till Clermont Ferrand. Därifrån mindre avgiftsvägar nordväst. Hamnade på en liten ställplats vid en ädelfisksjö. Plats för 4 men nu är vi 6. Grillade. Sämre väder, det har regnat. S:t Pardoux hette byn.

Tisdagen den 12 juli 2016

Vidare på morgonen mot Montana Lucon, Le Chartre, Charteaux och Tours till ett ställe någon mil söder om Le Mans. En liten camping för 9 euro per natt. Vi är ensamma på campingen förutom en tom husbil och ett par nerregnade småtält . Marianne Laiĺlé. Det har varit åska och regn sen vi kom hit. Nu har vi ca 20 mil kvar till Caen.

N 47*48.870,

O 000*19.966,

Onsdagen den 13 juli 2016

Efter en regnig natt bar det av till Le Mans där vi åkte banan delvis. Sen blev det småvägar till Mayenne. Därifrån till Domfront och Vire efter en del felåkningar och avstängda vägar. Från Vire blev det bra väg raka vägen till Utah Beach där vi tog in på en camping. Gick efter stranden och tittade på en del monument. Museet var stängt så det tar vi i morgon. Väldigt intressant att se platsen. Campingen här verkar ganska bra. Kostar 20 euro per natt. Här finns pool mm.

Campingen vid Utah Beach

Torsdagen den 14 juli 2016

Vi checkade ut och tog en sväng till på stranden innan jag gick till museet. Väldigt bra. Åkte sen vidare till Omaha beach men där stannade vi inte. Stannade till vid ett annat museum och tittade på det som stod utanför. Åkte,vidare till en fin plats,med många bunkrar. Vi fick dock för oss att påbörja färden hem eftersom Sussi är dålig. Åkte vid 20 tiden och trixade oss förbi Caen efter kusten men sen blev jag trött på alla småvägar så det blev motorväg efter att jag hamnat på motorvägen mot Le Havre. Två väldiga broar. Sen brakade jag på medan Sussi slumrade. Hamnade vid 1 tiden på en ställplats för 150 bilar som nästan var full. Strul med betalningen så vi lämnade tidigt och åt frukost en bit därifrån. Le Treport ca 7 mil söder om Calais.                     

Point de Hoc

Fredagen den 15 juli 2016

Åkte vidare hemåt och mottagare Abbeville. Sen mot Bethune och Lille. Ständiga problem med gps som lurar iväg oss åt fel håll. Från Lille försökte vi ta oss förbi Gent. Dit var det jätteköer och slutligen stängdes motorvägen av och sen kom vi aldrig förbi stan. Försökte sen ta oss till Terneuzen men det var lika svårt det med jättesmala vägar och en cykeltävling mitt i allt. Kom dock dit och en 6,6 km lång tunnel under vattnet. 7.5 euro. Ställplatser i Middelsburg var stängd för något jippo på stan. Åkte då till Wesrkapeĺl men det var bara en fin parkering med husbilsförbud. Tog då in på en fin mini camping i närheten. Den var trevlig.  23 uro. Stannar här över natten och det blir trots allt Hollands kustvägen i morgon. Belgien hade skitväder men här i Holland verkar det bra.

Lördagen den 16 juli 2016

Från Wesrkapeĺl åkte vi sjövägarna men åkte fel i Amsterdam så vi kom in på motorvägen mot Groningen. Vad händer. Avstängd motorvägen med strul igen. Kom dock in i Tyskland och där stannade vi och åt innan Wesrwestäde. Vi tänker stå kvar vid vägkrogen över natten. Vi drog dock vidare förbi Odenberg,  Bremen, Hamburg och stannade mellan Hamburg och Flensburg.

Söndagen den 17 juli 2016

Vi Flensburg där vi stannade och handlade lite Åke vi hemåt. Hittade trevlig stälĺplats utanför Ängelholm på en gård. Det var katthotell och bed and breakfest här. Mycket trevligt folk. Mannen kom och bjöd på eget plommon och äppelvin . 150 kr. Toa och dusch finns åckså. 

Fixade elen till bilen också. Det var inget fel på batteriet.  Det var några lösa skruvar till elkablar på kabelskon till batteriet. Vi har styrt kosan mot Nysäter och en loppis där. 

Måndagen den 18 juli 2016

Färden går vidare till Nysäter i Värmland och loppisen där. Fint väder och vi grillade på ställplatsens grill. Vi åt väldigt gott.

Tisdagen den 19 juli 2016

Färden går hemåt via Karlstad där jag försökte hälsa på kusinerna men dom hade flyttat. Lunch på vägen hem och efter två olyckor på E18 utanför Västerås så kom vi äntligen hem och kunde packa ur bilen.

Sammanfattning av resan.

Ganska bra resa men lite jobbig med trafiken nere i Italien och Frankrike. Trångt på många ställen och smala vägar med många rondeller. Skall man ta sig någonstans bör man åka motorvägarna. Vi kom dock över nästan hela Frankrike utan att bli ruinerade på vägavgifter. När väl gps:en var rätt inställd kom vi dit vi ville också. Sussi har varit dålig ett bra tag med feber och ont i halsen vilket gjort det lite jobbigare. Vi har kört totalt 506 mil. Det har gått åt exakt en tub gasol.

9 sep 2016

Helgen till Öregrund. Låg vid norra sidan efter första natten. Jagade ett psykfall på klipporna. Hon sprang omkring och krossade flaskor på klipporna.

Onsdagen den 24 maj 2017

Efter jobbet drog vi iväg till Kallerö. På vägen stannade vi och åt kebab vid infarten till Östhammar. På Kallerö var det bara husbilar. Inga fasta boende som tidigare. Ingen kostnad verkade det vara  heller. Det var fint väder men blåste kallt från havet. Vid 21-tiden var det 11 grader.

Torsdagen den 25 maj 2017      

Det var kallt vid havet så vi bestämde oss för att åka till Simbaden i Österbybruk. Vi fick fin plats med det var hunduppvisning i Gimo så campingen var full av skällande hundar. Irriterande. Skapligt väder men kallt till kvällen.

Fredagen den 26 maj 2017

Låg kvar vid Simbaden. Bra väder. Grillade

Lördagen den 27 maj 2017.

Lämnade hunddagiset vid Simbaden. Irriterande hundar och hundägare. Släppte ut skällande hundar före kl. 6. Åkte mot Älvkarleby men det blev stopp vid en marknad i Örbyhus. Stod på vår vanliga plats och gissa vad. Det var hundtävlingar på andra sidan älven här med och skällande hundar. Jag tog en träningsrunda och vi grillade igen. Jättevarmt väder.

Söndagen den 28 maj 2017.

På morgonen åkte vi till Ulva kvarn och åt korv. Handlade lite innan vi åkte till Biltema och Jula innan det bar av hemmåt.

Fredagen den 30 Juni 2017

Avresa efter jobbet mot Österfärnebo camping. Fint väder och en bra camping. Kom dit på eftermiddagen så det blev inte mycket gjort.

Lördagen den 1 juli 2017

Fint väder och det blev en promenad i trakten också. Besökte fotvårdsterapeuten som har campingen. Halgus valgus blev domen. Grillade på kvällen och pratade med grannen som kom med en jättebil. Campingen var bra och kostade 200 kr. Trevlig personal och lugn camping.

Söndagen den 2 juli 2017

På vägen hem blev det Ulva kvarn och Biltema.

Fredagen den 21 juli 2017

Soltau, Tyskland

Lördagen den 22 juli 2017

Tyskland

Tisdagen den 25 juli 2017

Pula och Camp Brioni igen. Fick inte favoritplatsen denna dag. Flyttade på oss senare.

Torsdagen den 27 juli 2017

Fredagen den 28 juli 2017

Nu har vi fått flytta på oss på campingen så nu ligger vi vid havet.

Lördagen den 29 juli 2017

Onsdagen den 2 aug 2017

Svensklägret på Camp Brioni

Fredagen den 4 aug 2017

Fortfarande kvar här

Onsdagen den 9 aug 2017

Sista dagen Camp Brioni, nu åker vi hemåt i morgon

Torsdagen den 10 aug 2017

Rosegg i camping

Fredagen den 11 aug 2017

Camping Seecamp

Lördagen den 12 aug 2017

Münster i Österrike

Söndagen den 13 aug 2017

Dransfeldt i Tyskland

Måndagen den 14 aug 2017

Hörsten, Tyskland

Onsdagen den 16 aug 2017

Nu är vi i Höör på svensk mark.

Fredagen den 8 sep 2017

Strängnäs

Lördagen den 9 sep 2017

Westerkvarn i Kolbäck

Fredagen den 20 april 2018                               

Avfärd från Knivsta till Strängnäs. Det var fullt där. På en grusparkering fick vi punktering. Skruv i däcket. Bärgare kom och fixade det. Åkte då till Sparreholm.  Innan Strängnäs var vi även ut och tittade till färjeläget vid Biskops Arnö. Inget att åka till mer.

                                                                                       37792

Lördagen den 21 april 2018                             

Fran Sparreholm – Fabriken – Eskilstuna till Kolbäck. Stannade till vi gropen i Kolbäck men det var inget att ha. Ingen sjöutsikt, endast en grusparkering.  Det var fint väder men blåsigt.

Avgift Westerkvarn 200 kr.

Söndagen den 22 april 2018

Från Westerqvarn åkte vi till Silvköparen – Sala och hem. Tittade till Charlottes ställe och campingen. Campingen gillade inte Sussi.  Fint väder.

Fredagen den 27 april 2018                        

Besiktning av husbilen. Den gick inte igenom, ljusinställning och handbromsen tog för långt upp. Snabb visit hos Hedins bil där man fixade ljuset och bromsen. Sen snabbt tillbaka till Besiktningen där den nu gick igenom. Efter besiktningen åkte vi till Sigtuna för att äta på någon krog. Fint väder. Vi parkerade på vanliga platsen och åt en bra middag på Kopparkitteln.

Fredagen den 11 maj 2018

Åkte via Marma till Älvkarleö. Marma är ganska att bra att stå men vi åkte vidare ändå. Åt god mat. Fint väder.

Lördagen den 12 maj 2018

Stod kvar vid Älvkarleö över natten

Söndagen den 13 maj 2018

Åkte hem via Ulva kvarn.

Fredagen den 12 maj 2018

Service av husbilen på Hedins.

Fredagen den 25 maj 2018         

Åkte till Östhammar, Inga bra platser. I Öregrund var det fullt. Det blev Kallerö i stället. Väldigt myggigt. Grillade hamburgare.

Lördagen den 26 maj 2018

Väldigt myggigt på morgonen. Åkte till Norrskedika och bakluckeloppisen.  Sen åkte vi till Öregrund och Tullportshamnen. Det var varmt men blåsigt.

Söndagen den 27 maj 2018

Hemfärd. Trasig spillvattenanslutning till tanken. Fint väder. Handlande på Elgiganten.

Kroatien resan 2018

Fredagen den 15 juni 2018

Avfärd från blåsigt men varmt Knivsta till Gunnaryd. ( Tror det ligger utanför Husqvarna

Lördagen den 16 juni 2018

Besökte en överraskad Roger Dahlman i Taberg. Åkte till utsiktsplatsen och kollade. Efter Taberg blev det Danmark och Fleggard mot kvällen.  Stannade för natten vi Aalbeck rastplats. Ost och vin.

Söndagen den 17 juni 2018           

Långt stopp utanför Hannover. Trafikolycka. Nattar på Authohof utanför München.

Måndagen den 18 juni 2018

Efter München körde vi någon slingrig väg mot Novo Mesto. Körd fel men vi hamnade till slut på en fin camping på en kulle. Vi var ensamma där. Fanns pool mm. Stannade där över natten.

Tisdagen den 19 Juni 2018    

Vi åker mot Zadar. Kommer fram och det är mycket blåsigt. Bora vindar som kan hålla i sig i dagar.  Annars var det varmt och fin. 20-24 i havet. Camp Pisak var en väldigt ren och fin camping. VI fick plats alldeles vid havet. Tommy Glader och andra Tommy fick plats intill oss. Campingen ligger i Celine

Onsdagen den 20 juni 2018

Soligt och fint. Vindararna avtog lite. Vi gick på rest. Med Tommy men maten var inte så bra. 24 i havet och 30 i luften. Placerade om bilarna lite så nu står vi på rad alla tre.  Planering inför midsommar. Middag på rest. I närheten av campingen.

Torsdagen den 21 juni 2018. Midsommarafton

Dagen startar med åska och kraftigt regn. Det blev bättre till kvällen så det blev ett mindre firande.

Fredagen den 22 juni 2018

Fint väder. Promenad. Kylskåpsreparation hos Tommy. Vi hade fotbolls utsändning från vår husbil. Bara jag fick in kanalen.

Lördagen den 23 juni 2018

Fint väder.

Måndag  den 25 juni 2018

Avfärd till Senji.                         

Tisdag den 26 juni 2018

Låg kvar i Senj. Middag ute med fam. Glader. Fru Glader fyllde år.

Onsdagen den 27 juni 2018           

Avfärd mot Pula. Fick en fin plats vid vanliga stället vid vattnet, nr 4. Fint väder men lite sval kväll. Camp Brione

Torsdagen den 28 juni 2018

Regn under natten. Molnig och regn under dagen

Fredagen den 29 juni 2018

Molningt på morgonen men det verkar klarna upp. Varmt

Lördagen den 30 juni 2018

Fin dag.

Söndagen den 1 jul 2018

Lugn dag. Kroatisk fotboll. Kempainen dök oväntat upp på campingen också.

Tisdagen den 3 juli 2018

Vm fotboll. Firade segern på restaurangen. Fullsatt utanför husbilen. Bara jag som fick in rätt kanal.

Torsdagen den 5 juli 2018

Fint väder. Avskedsmiddag på rest. Pub Cordoba med Gladers.

Fredagen den 6 juli 2018                                      41888

Regn under natten och åska och blåst när vi åker. Vi kom till Tyskland, Bad Reichenhall. Vi irrade omkring en hel del och ställplatsen var full. Pratade med tyska kollegor. Till slut kom vi till samma camping som Tommy Glader. Fin camping men vädret var inget vidare.  Camp Stafeneck.  26 Euro.

Lördagen den 7 juli 2018              

Avfärd mot Magdeburg. VI kom till Namburg och en ställplats i city. Det skall bli loppis här i morgon. Vi led brist på Euro så jag fick ta en långpromenad innan jag hittade en bankomat.

Söndagen den 8 juli 2018

Åkte till camping i Schwerin. Ferien Park Seehof. 26 euro för en ställplats. Ganska bra ställe

             

Måndagen den 9 juli 2018

Efter ett nytt besök på Fleggard blev det stopp för natten i Korsör. Blåsigt men skapligt väder.

Tisdagen den 10 juli 2018            

Från Korsör till Malmö – Helsingborg – Falkenberg mot Borås. Står vid en lite skogstjärn söder om Borås vid Skeppshult. Fint väder och bad.

Onsdagen den 11 juli 2018            

Avfärd från Fritsla. Morgonbad. Fint väder. Kom hem

Torsdagen den 9 aug 2018  

Åkte till Axmar brygga. Lite överreklamerat ställe.  Åt en trerätters fin middag på rest. Mycket bra rest.  Fint väder

Vy från ställplatsen vid Axmar brygga

Fredagen den 10 aug 2018            

Molningt vid Axmar brygga. Åskan börjar mullra.  Åkte mot Bollnäs via Söderhamn, Sen Kilafors och nu Lingbo där vi stannar vid ett bad.  Fint ställe men det blåser mycket. Badade.

Lördagen den 11 aug 2018

Åkte till Oslättfors en en fin ställplats. Badade och solade. Grannarna drog dock igång ett elverk som väsnades så vi drog därifrån.  Hamnade vi Älvkarleö, fint väder.

Söndagen den 12 aug 2018

Regnigt och hemfärd.