2012-03-10

Vi köpte våran husvagn, en Solifer på en firma i Uppsala

2012-04-28

Min födelsedag firades på Johannisbergs Camping i Västerås med mina barn och barnbarn.

2012-04-29

Besökte kyrkogården i Arboga där anhöriga till Sussi är begravda.

2012-05-17

Campar på okänd plats. Troligen första dagen som förtältet sattes upp.

2012-05-20

Campade i Sigtuna vid båt uppställningsplatsen.

2012-06-17

Avresa mot Sala, Norberg, Fagersta där vi rastade lite i Västanfors. Sen vidare mot Ludvika där vi handlade lite. Nattade sen efter lite trixande vid Malingen. Där grillade vi och hade det mysigt.

2012-06-18

Åkte vidare mot Björbo, Leksand och till Tällberg där vi for runt lite och tittade på Darle Carlia. Sen mot Rättvik och en tur upp till Vidablick. Sen mot Mora där vi stannade och fikade vid en badplats. Sen åkte vi ut för att rasta vid Spjutmosjöns rastplats men det såg inge vidare ut så vi åkte tillbaka till Mora och till Johannesholms camping där vi stannade över natten.

2012-06-19

Till Malung och campade sedan utanför mamma och hälsade på henne.  Åkte forsrundan med Sussi och var nere vid älven i Idbäck och sen åkte vi upp till skvaltkvarnarna i Jägra.

2012-06-20

Kvar hos mamma i Malung. Var en tur till Yttermalung med mamma till kyrkogården och sen letade vi ett kalkstensbrott som vi till slut hittade på en helt annan plats.

2012-06-21

Efter att Sussi klippt sig hämtade vi upp Jörgen och åkte ut till Byxångsela som är en fäbod utanför Malung.

2012-06-22

Midsommarafton som vi firade på sedvanligt sätt vid Sela. Campade på stora parkeringen.

2012-06-23

Tillbaka till mamma och tvättade lite innan vi åkte söderut. Åkte till Torsby och snurrade lite. Sen vidare mot Arvika, Bengtsfors och Ed. Lite bortanför Ed vid Porstjärn stannade vi över natten. Inte så många mil från Strömstad. Vi får sen om vi åker lite norrut i morgon  till Strömstad eller om vi åker söderut direkt. Det har varit lite letanade efter fina rastplatser. Fikade i Vägsjöfors och tvättade bort lite koskit från husvagnen som vi fick efter Sela vägen där vi mötte massor med kor på väg därifrån.

2012-06-24

Färd från Pasestjärn eller vad det nu heter mot Hunnebostrand, Smögen, Kungshamn, Hamburgsund och sen förbi Göteborg och nu sitter vi på en camping i Höganäs i regnet. Det har i princip regnat hela dagen men förhoppningsvis blir det bättre på tisdag.

2012-06-25

Natten i Höganäs var lite spännande.  Det regnade och blåste som tusan hela natten. Vid halv 4 vaknade jag av att någon knackade på fönsteret men det fanns ingen där när jag öppnade.  45 min senare vaknade jag igen av att någon rasade mot husvagnen och när jag tittade ut så låg det en majstång mot husvagnen. Den var så tung att den omöjligt kan ha blåst dit. Någon var utanför under natten och for med bus det är klart.

På fm for vi mot Malmö och sen över bron. I Danmark hade vi ingen karta till att börja med så det bar av norrut på Sjelland i stället för på Jylland så när vi köpt karta i Holbeck så fick vi vända tillbaka och över bron vid Stora Bält. På Fyn campade vi på en camping alldeles vid brofästet. Fortfarande regnigt och blåsigt.

2012-06-26

Avfärd över Fyn och bron vid Lilla Bält och sen norrut till Aarhus där vi tog en tur i stan innan vi åkte vidare norrut och sen ut mot kusten och färja vid Hals. Det var så liten färja att vi fick koppla loss husvagnen och vrida den för att få plats. Tog in på en camping i Hals. Nu på slutet av dagen har det varit soligt men det blåser fortfarande. Snart är det god natt.

2012-06-27

Avfärd norrut mot Fredrikshavn.

2012-06-28

Efter en lång promenad kom vi ut på Skagen där två hav mötas.

2012-06-29

Nu är vi i Hirtshals och den långa vägen som går på stranden.

2012-07-01

Nu är vi någonstans i Danmark men jag har slarvat med dagbokskrivandet så jag vet inte var vi är men vi åker i alla fall hemåt.

2012-07-14

Danmarksresan avklarad och nu är vi på Älvkarleö och våran favoritplats där. Vi står mitt emot fiskecampen som ligger på andra sidan av Dalälven.

2012-09-15

Lite längre uppehåll med campande pga min ryggoperation. Men nu är vi trakterna runt Gnesta och vi har haft ett litet missöde med husvagnen. Krockade med bil som körd upp ett hål i vagnen. Det fixades senare genom att vi monterade en lucka där hålet var.

2013-04-27

Avfärd mot Grisslehamn. Det var fullt på campingen så vi fick stå i skogen. Fåglarna sjöng för oss

2013-04-28

Jättetrevlig båt . Bra mat. Inköp av div. grejer.Arnes födelsedag. Åkte från skogen in till Grisslehamn, tog en promenad. Solen lyser men det det blåser. Fick en plats på campingen idag. Bra. Vi skall åka med båten till Eckerö kl.15.00.

2013-04-29

Idag utforskade vi Singö men där fanns inte mycket att se. Campingen såg så där ut. Tillbaka till Grisslehamn och sen mot Herräng och Hallstavik. Sen Hargshamn men där var det stängt på campingen. I Östhammar var det också stängt varför vi åkte till Öregrund. Inte öpppet där heller men vi fick en bra plats där ändå. Sunnanö Camping. Nackdel att det låg långt från centrum

2013-04-30

Låg kvar vid Sunnanö

2013-05-01

Ett dygn till vid Sunnanö camping. Långa promenader på deras gula och röda spår.

2013-05-02

Lämnade Sunnanö camping efter en enkel utbackning som resulterade i en mindre lackskada på bilen. Åkte via Gimo till Österbybruk. Där hittade vi en väldigt trivsam camping. Simbadens capmping. Österbybruk var ett väldigt trivsamt samhälle och hit kan vi tänka oss att åka igen. Fin camping vid badet. 200 kr / Dygn. Rent och fint.

2013-05-03

Det blir en natt till i Österbybruk. Har åkt runt lite idag. Film var det inget speciellt med. Dannemora gruva var intressant och det finns mycket vacker natur häromkring. Campingen heter Simbadens camping. Rent och fint och drivs av en energisk kvinna.

Den 10 juni 2013

Har vaknat i ett soligt Malung. Igår var vi på marknaden och hittade inte så mycket som vi behövde där. Arne har varit på morgonpromenad medans jag gjorde mig i ordning hos Karin. Idag ska jag till Loppisen om det är öppet.

Den 11 juni 2013

Idag sken solen på oss. Var på loppisen idag. Gjorde en del fynd. Lämnade Malung vid 14-tiden. Åkte vidare till Sälen och Rörbäcksnäs. In i Norge och hamnade vid Långflon. Hittade en bra plats vid Höljessjön. Lugn och vacker kväll. Tömde en flaska vin och grillade korv. Hörde gökens rop.

Den 12 juni 2013

Från Långflon åkte vi till Elverum, Kongsvinger. Väldigt guppig väg. Innan vi åkte blev det lite bad i iskalla Höljessjön. Genom villovägar hamnade vi sedan i Eda och Charlottenberg. Handlade lite i köpcentret. Vidare till Arvika och därifrån 175:an till Nysäter där vi stannade över natten i en gästhamn vid kanalen. Fint ställe och en bra loppis samt stenåldersby.

Den 13 juni 2013

Regn, regn. Men det är inte något synd om oss för vi har allt vi behöver. Det finns dusch o toa här, det är bra.

Den 14 juni 2013

Avfärd från Nysäter till Säffle och Ekenäs hamn. Sen Åmål och Håverud för att titta på akvedukterna. Det blir festligheter här i morgon så vi stannar över natten. Fantastiska slussar och kanaler här. Skaplig camping och ställplats.

Den 15 juni 2013

Från Håverud till Strömstad och vidare till Grebbestad där vi stannade på Fjordens camping.

Den 16 juni 2013

Från Grebbestad, Fjällbacka, Bovallstrand, Smögen och Kungshamn till Vänersborg och Ursands camping där vi stannar. Mycket regn idag.

Den 17 juni 2013

Vaknade till solsken idag. Härligt. Solen lyste hela dagen. Det behövde vi. Bert Karlsson visade sig. Han äger visst stället.

Den 18 juni 2013

Åkte vidare till Hjo. Stannade över midsommar på deras fina camping. Efter midsommar åkte vi hem men passerade Karlsborgs fästning.

Den 6 juli 2013

Åkte till Ulva kvarn och campade på deras parkering inför söndagen då det var loppis.

Den 12 juli 2012

Den sista helgen innan semester. Befinner oss på Simbadens camping igen i Österbybruk. Åt jättegott på lokal pizzeria. Fint väder

Den 22 juli 2013

Åkte via Strängnäs till Söderköping. Promenerade efter kanalen in till stan och tog oss en pizza och öl på Göta Källare. Ganska fin camping.

Den 23 juli 2013

Åkte via Waldemarsvik, Västervik och Oskarshamn till Kalmar och sen över bron till Färjestaden där vi tog in på Möllers camping, fin men dyr. 360 /dygn. Alldeles vid vattnet. Sen kom regnet.

Den 24 juli 2013

Låg kvar. Dåligt väder på fm. men en strålande em. och kväll. Plockade ihop lite inför avresa norrut i morgon.

Den 25 juli 2013

Låg kvar i Köpingsvik efter lite irrande på norra delen.

Den 26 juli 2013

Fortfarande kvar i Köpingsvik. Vi åkte till Långe Erik och Trollskogen på norra Öland. Sen gick vi på Solliden. Badade idag i havet.

Den 27 juli 2013

Åkte vidare till Karlskrona. Låg en natt på Dragsö camping. Stökigt.

Den 28 juli 2013

Lämnade Karlskrona på fm. Åkte vidare till Duvemåla, Blomsterträdgården i Eringsboda. Väldigt fint där. Hamnade i Skruv där vi hittade en naturcampingplats. Rofyllt. Badade efter en varm dag.

Den 29 juli 2013

Låg kvar ett dygn till med mer bad och regn

Den 30 juli 2013

Åkte till Gränna och vidare till Vadstena. Fin camping vid Vättern.

Den 31 juli 2013

Kvar i Vadstena. Tittade på klostret och en loppis. Dåligt väder idag också

Den 1 aug 2013

Hittade till slut ett ställe att stå på. Läppe camping utanför Vingåker. Verkar vara ok.

Den 3 aug 2013

När vi lämnade husvagnen för att åka till Vingåker och handla hände det saker vid vår vagn. Larmet gick fick vi veta när vi kom tillbaka. Man hade trott att det vaar ett gaslarm som lät så man ringde brandkåren. Dom fick inte tag i oss på telefon. Efter ett tag var det i alla fall någon som gick fram till vagnen och kollade. Då fick dom orsaken till larmet. Det var inget larm, det var vår fågel som skrek som en tok för att han var ensam. Man hann återkalla brandkåren som tur var. Sen åkte vi hem från Läppe

Den 15 aug 2013

Helgtur mot Dalarna. Via Gävle till Sandviken. Därefter till Årsunda där det var jättefint. Bra camping. Strandbadens camping. Regnskur annars bra väder.

Den 16 aug 2013

Lämnade strandbaden vid 12-tiden.  Hofors och bolaget. Långshyttan till Smedjebacken och vidare till Ludvika där vi campar vid badet. Väntar på Loppisen i morgon.

Den 20 sept 2013

Via tandläkarn för Sussi i Uppsala åkte vi till Kallerö utanför Öregrund. Mycket fint ställe. Fiskade men tyvärr inget napp.

Den 21 sept 2013

Åkte in på marknad i Östhammar sen tillbaka till Kallerö. Ingen fisk idag heller. Blir kvar tills i morgon. Under en paus i grillningen blev det i alla fall 3 abborrar som direkt åkte på grillen. Mycket mysig kväll blev det.

Den 22 sept 2013

Tog det lugnt men sen bar det av hem. Kartinläggning härifrån

21 oktober 2013

Åkte till Malung och ställde oss på Malungs camping vid Bullsjön. Hälsade på Arnes mamma.

Den 22-23 oktober 2013

Åt mat hos Tia o Jörgen

Den 24 oktober 2013

Åkte hemmåt. Svängde av mot Hedemora strax väster om Hofors. Där hittade vi en liten fin plats där vi stannade över natten